DE KUNDER WEBSITE      GENEALOGIE
   STAMBOOM DE KUNDER

Kwartierdrager en auteur: Michiel Nicolaas Hendricus (Nico) de Kunder

De gegevens gaan terug naar het jaar 1746. In dat jaar huwt Nicolaus Kunder met Amelia Zacharie in Gorinchem. Nicolaus is afkomstig van Coburg (Sachsen) Duitsland. Naspeuringen naar zijn (voor)ouders hebben tot nu toe  niets opgeleverd. Wel wonen (en woonden) er in de buurt van Coburg personen met dezelfde achternaam. Vooral in Ober-Frankenland en in de buurt van Pfaffenhofen zijn vele vondsten gedaan. Nicolaus was soldaat en werd -toen hij zijn diensttijd er op had zitten- ingeschreven als poorter in de stad Goes. Hij startte er in 1760 een broodbakkerij en kreeg vier zonen. Nicolaus werd in het jaar 1787 verbannen uit de provincie Zeeland evenals zijn zoon Pieter. De reden is onbekend.

Vanuit de provincie Zeeland (waar nu nog heel veel naamgenoten wonen) vertrok een "tak" richting Noord-Brabant (Boxtel) en later splitste zich weer een "tak" af en vertrok naar Limburg (Venlo).  De stamboom die u op deze pagina aantreft geeft meer bijzonderheden. Zeker is deze niet volledig, daar een stamboom nooit "af" is. Elke dag weer vind je nieuwe "loten" en wetenswaardigheden betreffende de gepubliceerde personen. Indien U -die dit leest- aanvullingen of correcties heeft, dan zou ik het op prijs stellen als u deze naar mij mailt. Het mailadres treft u op de homepage aan. Ik heb zover mogelijk rekening gehouden met de privacy van alle personen. Mocht u een publicatie van uzelf aantreffen die u niet wenst, dan ook graag een mail zodat ik deze aantekening kan verwijderen. Aanvullingen en correcties zijn welkom.

  Stamboom De Kunder (tekstvorm)

  Stamboom De Kunder (kwartierbladen)

Familie De Kunder-Schaaf  Familie Wijers-Roosen

 

 

STAMBOOM KEERIS

Kwartierdrager en auteur: Marianne Johanna Cornelia Margaretha Petronella (Marianne) Keeris

Deze stamboom gaat terug tot in de Middeleeuwen. Uiteindelijk komt de familie uit Belgi en de naam wordt dan gespeld als Pe(e)ters. De bakermat in Nederland is te vinden in Noord-Brabant. Ook hier geldt weer de privacyregel zoals hierboven omschreven bij de familie De Kunder. Aanvullingen of correcties zijn meer dan welkom.

  Stamboom Keeris

 

 

Documenten familie De Kunder

Foto's familie De Kunder

 

Websites:

Genealogienet

Pro-Gen

GenLias

FamilySearch

Ahnenforschung

Stationsweb (een site voor spoorliefhebbers en genealogen)

 

Nico de Kunder

All rights reserved (2012). Nico de Kunder.  Unauthorized duplication or distribution is prohibited !